Over ons

De geschiedenis van CTC Moyson gaat terug tot 1988. Oprichter Marc Moyson († 2018) en zijn vrouw Christel D’Hollander begonnen vanuit hun ouderlijk huis met een carrosseriebedrijf. Het bedrijf leverde een goede service en na een tijdje begonnen klanten ook mechanisch onderhoud te vragen. Het bedrijf groeide snel en de eerste aanwervingen volgden. In 1997 verhuisden ze naar het pand in Londerzeel; waar de Opel garage, carrosserie-afdeling en metaalbewerkingsbedrijf Decoda vandaag steeds gevestigd zijn. Het klantenbestand bleef groeien en naast auto-onderhoud kwamen er ook kleine vrachtwagens en geleidelijk meer en meer GSE of Ground Support Equipment bij.

In 2007 werd het gebouw op Brussels Airport in gebruik genomen om aan de toenemende vraag van luchthavenklanten te voldoen. CTC Moyson Airport Equipment is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gevestigde waarde. Het bedrijf onderhoudt niet alleen rollend materieel, maar verkoopt en verhuurt ook GSE-voertuigen. In Zaventem, Oostende, Antwerpen, Luik en op verschillende luchthavens door heel Europa zijn meer dan 1500 verschillende voertuigen te huur. Deels in eigen beheer en deels in samenwerking met lokale partners.

In 2019 werd een nieuw pand te Willebroek in gebruik genomen. Hier kan het GSE-materiaal worden gerenoveerd en geverfd. Maar ook zandstralen, metalliseren en schilderen kan op grote schaal: vrachtwagens, bouwmachines, telescoopkranen,….

Al deze activiteiten staan ​​nog steeds onder toezicht van de familie Moyson: Christel en de drie zoons Tom, Wim en Bart. Met andere woorden: CTC Moyson is een sterk familiebedrijf dat blijft focussen op groei.